Agenda

Altaar, kleuren en symbolen

ancestral altar

In veel culturen is voorouderverering een oude praktijk. Hoewel traditioneel in Afrikaanse en Aziatische samenlevingen, zijn meer en meer heidenen van het Europese erfgoed die het idee beginnen te omarmen. Immers, we willen allemaal weten waar we vandaan kwamen.

Je kunt een altaar maken om je voorouders te eren, met foto's, erfstukken en zelfs een stamboom. Dit kan je het hele jaar door doen of uitstellen tot Samhain. Dit is een goed moment om een ritueel voor het eren van de voorouders uit te voeren.

Altaar voor de voorouders

Hoewel de meeste heksen vertrouwd zijn met het concept van het eren van de voorouders tijdens de Sabbat van Samhain, is het concept van een heiligdom wijden aan de voorouders en het eren van hen op een dagelijkse basis een concept dat niet vaak voorkomt in de praktijk van de Oude Religie. Echter, sinds informatie over de verschillende culturen en alternatieve spirituele paden meer beschikbaar is geworden voor de gemiddelde persoon maken veel heksen een voorouderheiligdom of -altaar. Een traditie die gebruikelijk was in landen in Afrika, Latijns-Amerika en in Azië.

Een voorouder altaar is een heiligdom gewijd aan de nagedachtenis van iemands voorouders. Dit geldt zowel voor die voorouders die je persoonlijke gekend hebt, zoals ouders, grootouders, etc ... als voor voorouders uit het verre verleden. Hoe voorouderlijke heiligdommen worden gebruikt verschilt van traditie naar traditie en van persoon tot persoon. Sommige van deze heiligdommen worden gemaakt voor alleen bepaalde tijden van het jaar, zoals Samhain of de Dag van de Doden. Andere heiligdommen zijn gebouwd voor een periode van rouw en worden afgebroken na die tijd. Sommige mensen kiezen voor een permanent voorouder heiligdom.

Voorouder Heiligdommen, zoals altaren, komen in een veelheid van vormen voor en worden alleen beperkt door de hoeveelheid ruimte die je hebt om te werken en de materialen die je beschikbaar hebt. Zet er waxinelichtjes bij, een glas of klein schaaltje water, een offerschaaltje voor eten en drinken. Offer je voorouders wat ze lekker vinden. Soms word er speciaal spiritwater gebruikt, een mengsel van bronwater en witte rum dat wordt gezegend.

Sommige tradities schrijven voor om op elke hoek van het altaar een steen neer te leggen en een abaloneschelp die de baarmoeder van de aarde representeert. Andere tradities zeggen dat het altaar voornamelijk uit blauwe kleuren zou moeten bestaan (blauw kleed, blauwe kaarsen) omdat blauwe de kleur is van de doden. Zaken die op je voorouder altaar kunnen staan zijn foto's van overleden dierbaren, persoonlijke voorwerpen die ooit eigendom waren van overleden geliefden, symbolen in verband met je familie en/of iets waarbij je voelt dat het je helpt een verbinding op te bouwen met je geliefde voorouders .

Het voorouderlijke heiligdom is een plek waar je kan communiceren met je voorouders, hun advies vragen en vragen om een actieve kracht in je leven om je bescherming te verlenen en je bij te staan in het bereiken van je doelen.

Samhain Wierook

Tegen de tijd dat het Samhain is ziet je kruidentuin er waarschijnlijk behoorlijk triest uit. Nu is het tijd om al die heerlijkheden die je geoogst en gedroogd hebt in september te pakken en ze goed te benutten. Deze wierook mix is perfect voor een Samhain seance, waarzeggerij of voor elk ander herfstwerk.

Dit recept is voor losse wierook. Tijdens het mixen en mengen van je wierook, focus op het doel van je werk. Wil je contact maken met de geest van een lang overleden voorouder? Hoop je dat het je een aantal visioenen in je dromen brengt? Of ben je misschien je eigen meditatieve vaardigheden verbeteren? Focus je intentie als je de ingrediënten mengt.

Je hebt het volgende nodig:

  • 2 delen Kaneel
  • 1 deel gemalen Kruidnagel
  • 1 deel Drakenbloed hars
  • 1 deel Hysop
  • 1 deel Patchouli
  • 2 delen Rozemarijn
  • 1 deel Salie
  • Een vleugje zeezout

Voeg je ingrediënten een voor een bij elkaar in een mengkom. Meet zorgvuldig. Als bladeren of bloemen moeten worden gebroken doe dit dan met een vijzel en stamper. Meng tijdens het mengen van de kruiden je intentie bij het mengsel. Misschien wil je de wierook laden met een bezwering. Als je de wierook wilt gebruiken tijdens een seance, kan je bijvoorbeeld zeggen:

De sluier is dunner geworden, de maan is helder
en ik meng deze magische wierook op Samhain nacht.
Viering van het leven, de dood en van wedergeboorte
met deze kruiden die ik heb geoogst van de aarde.
Ik stuur mijn bedoeling door rook in de lucht
en doe een beroep op degenen wiens bloed ik delen.
Ik vraag mijn voorouders mij te begeleiden en te waken over mij,
Zo wil ik het en zo zal het zijn.

Bewaar je wierook in een goed afgesloten pot. Zorg ervoor dat je een label aan de pot hecht met de intentie en de naam, alsmede de datum waarop je het hebt gemaakt. Gebruik binnen drie maanden, zodat het opgeladen en fris blijft.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

Mandy_Walden-Lunar_hare.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf