Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Othila over Handsluitingen

HandfastingBeltane is het seizoen om 'op vrijersvoeten te gaan'. Mei, is de maand van sensualiteit en seksuele herleving. In mei zijn onze vijf zintuigen extra gespitst. Er zit liefde in de lucht. Op deze dag kunnen paren besluiten een jaar en een dag te gaan samenleven om te zien of ze samen een rijk en liefdevol leven kunnen opbouwen, de zogenaamde handsluiting.  Na een jaar en een dag besluiten ze dan misschien om weer uiteen te gaan.

Dit idee van een 'huwelijk' heeft men mij geleerd. Ik denk dat de ene mens tijd nodig heeft om de ander goed te leren kennen en dus na een jaar en dag hebben samengeleefd tot besluit komen om al dan niet samen verder hun leven uit te bouwen.

Wij zweren niet samen ons leven door te brengen 'tot de dood ons scheidt'. Wij begrijpen hoe de natuur werkt, ofschoon we altijd streven naar het beste liefdes- en gezinsleven dat we kunnen krijgen, met wederzijdse liefde en vertrouwen. In relaties groeien en leren mensen en krijgen soms een heel andere persoonlijkheid. Door het leven met iemand anders en door te leren wat een relatie je allemaal leren kan, kunnen paren hun opvattingen over carrières, talenten en doelen dikwijls verruimen.

Overgaan tot een handsluiting voor een jaar en een dag is zinnig voor beide partijen. Beiden kunnen de verbintenis aangaan zonder zich 'gestrikt' te voelen. Ze weten dat ze ervoor kunnen kiezen de relatie niet voort te zetten en dat ze niet bindend is, hetgeen haar juist sterker maakt.

Kinderen uit handsluitingen worden niet beschouwd als kinderen zonder ouders. Meisjes houden altijd hun moeders familienaam. Als een stel een jongen krijgt houdt hij zijn moeders naam maar gebruikt die van zijn vader als familienaam. Mijn zonen dragen mijn familienaam en die van hun moeder met een streepje ertussen. Zodoende verliest niemand zijn afstamming en heeft die van de moeder evenveel gewicht als die van de vader.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

beltaine_sunrise_on_glastonbury_tor.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf