Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Bloemenkroon

FlowercrownAls je Beltane viert weet je dat het allemaal over bloemen gaat. Fleur je festiviteiten op met een kroon van bloemen - het ziet er mooi uit op elke vrouw en brengt werkelijk de godin binnen. Niet alleen dat, het is ook een belangrijke vorm van vruchtbaarheid symboliek. Een bloemen kroon is eenvoudig te maken met slechts een paar materialen.

Je hebt het volgende nodig:

  • Pijpenragers (bij voorkeur groen, maar elke kleur werkt)
  • Lentebloemen, zoals madeliefjes, irissen, petunia (laat de stengels er aan zitten)
  • Lint in welke kleuren je van houdt

Neem de pijpenragers en maak een cirkel die om je hoofd past. Dit is meestal twee pijpenragers voor volwassenen en misschien anderhalve voor kinderen. Draai de uiteinden samen om een ring te vormen, zoals getoond in figuur 1. Vervolgens neem je nog twee pijpenragers en lus ze rond de ring, zoals je ziet in figuur 2. Dit creëert een raamwerk voor je om de bloemen toe te voegen.

Neem je lentebloemen en weef de stengels door het pijpenrager frame. Steek de bloemen stevig in zodat het frame is bedekt (zie figuur 3). Als je problemen hebt om ze op hun plaats te houden of als ze lijken los te zitten, wikkel een stukje groene bloemistendraad er omheen voor extra stabiliteit.

Snij vervolgens meerdere linten in verschillende lengtes. Binden ze aan de achterzijde van de bloemkroon, zoals getoond in figuur 4. Zodra je je bloemenkroon op hebt ben je klaar om te gaan dansen rond de meiboom!

FloralCrown1FloralCrown2FloralCrown3

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

Paardebloemsla.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf